onsdag 8. februar 2012

MS Divina klar for stabelavløpning på Cafe Osebro


Det er en begivenhet når primus motor Terje Welle Busk og modellbygger Kai Lauritsen nå gir nytt liv til en av de gamle lastebåtene fra Porsgrunds mek. Værksted.

Det er MS Divina fra 1951, den nest siste fra beddingen før det lille skipsverftet gravde ut byggedokka, som nå er gjenskapt som modell i skala 1:75. Den skal monteres på Cafe Osebro i løpet av kort tid, og der kan gjestene skue båten sammen med bilder fra Porsgrunns maritime historie.

Divina fra 1951 og søsterskipet Diala fra 1952 var på 258 fot og 2500 tonn dødvekt og de siste i serien av de velkjente Lake-båtene fra Porsgrunn. Etter disse tok verftseier Chr. J. Reim og sønn sats med byggedokka. Den første båten etter dette veiskillet var MS Dione på 4000 tonn i 1956.

Du kan lese mer om MS Divina og de andre båtene fra Porsgrunds mek. Værksted i boka "Diagara" fra 2006. Det er tegningene til Divina som er gjengitt på innsiden av permen, og på side 30 og 31 ser du båten i sitt rette element. Noe av bildematerialet fra boka vil du finne igjen på Cafe Osebro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar